LESAANBOD

Welkom bij het lesaanbod. Ben je klaar om te dansen? Wij nodigen je uit om de wereld van dans te verkennen, ongeacht je ervaring of vaardigheidsniveau. Onze passie ligt in het delen van de vreugde van beweging en expressie door middel van dans. Of je nu een complete beginner bent die de basis wil leren, of een ervaren danser die zijn vaardigheden wil verbeteren, we hebben een gevarieerd aanbod van lessen voor jou. Onze getalenteerde docenten staan klaar om je te begeleiden, je te inspireren en je te helpen je dansdoelen te bereiken.

Kids lessen

Vanaf de prille leeftijd van 2,5 jaar introduceren we ons lesaanbod. De kern van al onze lessen is je vrij voelen, want alleen als jij je vrij voelt, je veilig voelt, kun je je lekker laten gaan, en dansen, en dus ontwikkelen. Bij proeflesjes zijn zeker bij de allerkleinste dansers, de ouders/een verzorger meer dan welkom om mee de danszaal in te gaan. Naast vrijheid van bewegen, jezelf durven laten zien, zijn we ook een ambitieuze school waarin er zelfs al bij de allerkleinste aandacht is voor o.a. techniek en motoriek, aangepast aan de ontwikkelingsfase en leeftijd van het kind.

Modern & Jazz

Bij ons een verzamelnaam voor een dansles die qua stijl enorm kan variëren, een combi van jazz en modern, met als basis de techniek vanuit het klassiek ballet. Elke docent geeft op zijn of haar eigen unieke wijze les, maar ook hier staat het gevoel centraal, dans is expressie. Deze lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus. Bovendien bieden we zelfs de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen en door te stromen naar het professionele werkveld. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat al veel van onze leerlingen deze stap hebben gemaakt vanuit Silvia’s Dance School.

HIP HOP

Sinds de oprichting in 2005 vervult Izzy Martines de rol van hoofddocente hiphop bij Silvia’s Dance School. Met een bom aan ervaring staat ze nog altijd stevig in de hiphopcultuur van vandaag. Uiteraard wordt ze hierin ondersteund en aangevuld door onze andere docenten. Deze dansstijl stamt af van wat vroeger bekend stond als streetdance. De vibe en energie zijn heel bijzonder dynamisch en krachtig. Daar waar de klassiekere dans stijlen een heel technische basis hebben, is de hiphop lager in het lijf (roots met Afrikaanse dans), en wordt het vaak beschouwd als een stoerdere dansstijl.

Dance Work-out

Stap in en begin met zweten! In deze les staat stilzitten niet op het programma; volg gewoon de docent en laat je meeslepen. Stap voor stap werk je naar eenvoudige choreografieën toe, variërend van disco tot 90’s en van latin tot afro. Het draait allemaal om plezier, dus laat je gaan! Of je nu de pasjes precies volgt of jouw eigen draai eraan geeft, alles is goed zolang we maar dansen, bewegen en vooral genieten. En terwijl je bezig bent, werk je ook nog eens aan je conditie!

Pilates en Yogalates

Pilates, ontwikkeld door Josef Pilates, was vooral bedoeld voor bedlegerigen patiënten met als doel de spieren optimaal te trainen. Vandaar dat deze les ook op een matje is, met veel staan, zit en lig oefeningen. Er zijn verschillende methoden en lesstijlen, maar het doel blijft een soepel en krachtig lichaam, met de focus op de wervelkolom. Vandaar dat je deze oefeningen ook veel terug ziet bij de fysio. Iedere les kan aangepast worden op jouw niveau, met jouw aandachtspunten. bij ons is Pilates een intense ontspanning, een combinatie van lichaam en geest. Je werkt hard op een rustige manier, met aandacht voor je lichaam en gevoel. Het is een verantwoorde en bewuste manier om met je lichaam om te gaan en je hoofd tot rust te brengen. Silvia adviseert je graag welke intensiteit het beste bij jou past. Wil je de ene week een pittige les en de andere week liever een zachtere les? Dan kun je ook altijd van les switchen.

In de Yogalates, combineren we de pilates oefeningen met de Yoga houdingen en ademhalings- technieken.

Tijdens de Yoga & stretch, ligt de aandacht wat meer op ademhalen en de mind (meditatie). We wisselen hier van Yin Yoga, naar easy flow. Luisteren naar je lichaam, lief zijn voor jezelf, en echt even landen op je matje. Even helemaal in het moment… rust…

Selectie training

Ieder jaar houden we audities, voor de hiphop jeugd en de modern-jazz groep voor zowel jeugd als volwassenen. Met selectie training kies je ervoor om echt het maximale uit je dans potentie te halen, en train je minstens 2x in de week. Met deze teams doen we mee aan extra activiteiten zoals wedstrijden, kunst bende, en andere shows. Vanuit selectie 1 leiden we dansers ook op voor Silly Girls entertainment. Heb jij ambitie om professioneel danser in entertainment te worden. Check dan de info over Silly Girls entertainment

Scroll naar boven